Επιστροφή στην κορυφή

Τα περιβαλλοντικά μας επιτεύγματα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΛΙΣΤΑ CDP A

Πήραμε την βαθμολογία της ηγεσίας Α- στη λίστα Global A του CDP.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Η πρώτη εταιρεία που πέτυχε την ανώτερη κατάταξη ενεργειακής απόδοσης κλάσης A για εγκαταστάσεις ασανσέρ, σύμφωνα με το ISO 25745.

ΧΡΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται στα κεντρικά γραφεία της KONE και στις εγκαταστάσεις παραγωγής και έρευνας και ανάπτυξης στη Φινλανδία, την Ιταλία και τις Κάτω Χώρες είναι η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.

Η προσέγγισή μας

Για την KONE, περιβαλλοντική ευθύνη σημαίνει ένας συνδυασμός προσφοράς καινοτόμων και οικολογικών λύσεων στους πελάτες μας και ελάττωσης του αντίκτυπου για το περιβάλλον από τις δραστηριότητες μας.

img_people-flow-metro-escalator-951x535

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ KONE

Το Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής μας Διάκρισης υποστηρίζει τον διαρκή πράσινο μετασχηματισμό του δομημένου περιβάλλοντος σε έξυπνες, οικολογικού χαρακτήρα πόλεις, κοινότητες χαμηλών εκπομπών άνθρακα και κτίρια μηδενικής ενεργειακής επιβάρυνσης.

img_kone-show-room-951x535

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΤΙΡΙΑ

Ο σημερινός ανελκυστήρας ευρείας κυκλοφορίας της KONE, ο οποίος είναι έως και 90% ενεργειακά αποδοτικότερος σε σύγκριση με τους ανελκυστήρες KONE της δεκαετίας του 1990, καθώς και οι άλλες ενεργειακά αποδοτικές λύσεις μας, μας καθιστούν πρωτοπόρους στην οικολογική αποδοτικότητα.

img_kone-us-maintenance-technician-951x535

ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αποσκοπούμε στην περαιτέρω ελάττωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου από τις δραστηριότητες μας, ιδιαίτερα όσον αφορά το αποτύπωμα άνθρακα από τη δραστηριότητα μας, καθώς και την αποδοτικότητα σε ενέργεια, υλικά και νερό.

img_architect-salesguy-europe

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΤΙΡΙΩΝ

Υπολογισμός της χρήσης ενέργειας από τα προϊόντα μας και πρωτοβουλίες για την κατασκευή πράσινων κτιρίων. Δημοσιεύουμε τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο από τα προϊόντα της KONE και συμβάλλουμε στην ανάπτυξη διεθνών προτύπων διαχείρισης της ενέργειας.

img_elevator-modernization-benefits-5

ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Σκεφτόμαστε το περιβάλλον κατά την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού. Οι μελετημένες και αποδοτικές διαδικασίες εγκατάστασης που χρησιμοποιούμε, ελαχιστοποιούν τις δυσμενείς περιβαλλοντικές πτυχές των εργασιών εγκατάστασης και τα συστήματα μας φροντίζουν για την ελάττωση της χρήσης χημικών και την αποτελεσματική τους διαχείριση επιτόπου.

img_maintenance-hwsy-3

ΑΠΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

Με χρήση έξυπνων τεχνολογιών και πράσινου στόλου οχημάτων για την ελαχιστοποίηση των εκπομπών ρύπων και τη μεγιστοποίηση της αποδοτικότητας. Οι λύσεις επίβλεψης εξ αποστάσεως μειώνουν τις άσκοπες κλήσεις τεχνικών. Με τη διατήρηση βελτιστοποιημένων αποθεμάτων ανταλλακτικών στα οχήματά μας, περιορίζουμε τις επισκέψεις στις αποθήκες, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τις εκπομπές ρύπων.

img_mom-son-modernization-elevator

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΜΕΣΟΥ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ

Εφαρμογή μιας σειράς λύσεων για να κάνουμε τη μεγαλύτερη διαφορά με τη μικρότερη δυνατή επίπτωση για το περιβάλλον. Οι λύσεις εκσυγχρονισμού μας ποικίλλουν από την εκ των υστέρων τοποθέτηση φώτων LED μέχρι έναν εντελώς νέο ανελκυστήρα με τεχνολογία επανατροφοδότησης της ενέργειας.

img_kone-van-street

ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑ

Η KONE μετρά από το 2008 το αποτύπωμα άνθρακα από τις δραστηριότητες της. Ανάμεσα στο 2008 και το 2016, έχουμε επιτύχει την ελάττωση του αποτυπώματος άνθρακα στο Πεδίο 1 και 2 σχετικά με τις παραγγελίες που έχουμε λάβει κατά περισσότερο από 60% (οι υπολογισμοί περιλαμβάνουν για το Πεδίο 1 απευθείας ενέργεια και ψυκτικά αέρια, ενώ για το Πεδίο 2, έμμεσο ηλεκτρισμό και τηλεθέρμανση).

img_warehouse-car

ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΣ, Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ


Οι δραστηριότητες εφοδιασμού (logistics) ήταν η κύρια πηγή εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στο απόλυτο αποτύπωμα άνθρακα της KONE, οι οποίες συνέβαλαν κατά 149 ktCO2e το 2016 (2015: 148). Χρησιμοποιούμε μόνο μοντέλα μέσων διανομής που λαμβάνουν υπόψη την οικολογική αποδοτικότητα και δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στον περιορισμό του αντίκτυπου των μεταφορών, διαμέσου της βελτιστοποίησης των αποστολών και των παραδόσεων, καθώς και διαμέσου της προσεκτικής ανάλυσης των εναλλακτικών μοντέλων μέσων μεταφοράς.

img_Maintenance-technician-van

ΣΤΟΛΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Από τα αέρια θερμοκηπίου των δραστηριοτήτων της KONE το 2016, το 30% παράχθηκε από τον στόλο οχημάτων μας σε όλο τον κόσμο και αποτέλεσε έτσι τον δεύτερο μεγαλύτερο παράγοντα εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου της εταιρείας μας. Αναζητούμε συνεχώς νέους και καινοτόμους τρόπους ελάττωσης του αποτυπώματος άνθρακα από τον στόλο οχημάτων μας, για παράδειγμα με την προσοχή στην οικονομία καυσίμου, την πιλοτική χρήση ηλεκτρικών οχημάτων και την παρακολούθηση της απόδοσης των οδηγών.

img_female-workers-factory

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Η KONE διαθέτει πάνω από 1.000 εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων χώρων γραφείων και κέντρων λειτουργίας εγκαταστάσεων και συντήρησης. Η Παγκόσμια Πολιτική Εγκαταστάσεων μας στοχεύει στην ανάπτυξη εγκαταστάσεων προσαρμοσμένων στον σκοπό για τον οποίο προορίζονται και φιλικών προς το περιβάλλον δραστηριοτήτων. Στόχος μας είναι η ελάττωση του αποτυπώματος άνθρακα από τις εγκαταστάσεις και αναζητούμε διαρκώς τρόπους για τη βελτίωση της αποδοτικότητας των χώρων, της χρήσης της ενέργειας, της ελάττωσης των απορριμμάτων και της βελτίωσης της ανακύκλωσης, μεταξύ άλλων.

Read more from our Sustainability Report (in English)

Μπισκότα

Χρησιμοποιούμε cookies για τη βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας του ιστότοπου και για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία κατά την περιήγηση στον ιστότοπό μας. Εάν είστε καλά με αυτό και αποδεχτείτε όλα τα cookies, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί "Αποδοχή". Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη δήλωση απορρήτου μας.

WELCOME TO KONE!

Are you interested in KONE as a corporate business or a career opportunity?

Corporate site

Would you like to find out more about the solutions available in your area, including the local contact information, on your respective KONE website?